STOICA & Asociații acordă asistență şi reprezentare în fața autorităților competente şi a instanțelor de judecată, în litigii care au ca obiect protecția drepturilor consumatorului, având o bogată experiență în litigiile privind clauzele abuzive în contractele de credit, precum şi în contractele de furnizare a serviciilor din domeniul telecomunicațiilor.

Avocații din cadrul STOICA & Asociații au o bogată experiență în litigiile privind clauzele abuzive în contractele de credit, precum şi în contractele de furnizare a serviciilor din domeniul telecomunicațiilor.

Experiență relevantă

• Asistență juridică și reprezentare a marilor bănci românești, în cererile de despăgubire colective formulate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, într-un consortium litis cu clienții băncii, cu scopul de a renegocia costurile contractelor de credit denominate în CHF și un curs de schimb valutar înghețat la nivelul perioadei 2007-2008
  • Asistență juridică și reprezentare a unui mare operator telecom din România, într-un litigiu inițiat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, care se referă la pretinse clauze abuzive
  • Asistență juridică și reprezentare a unui important operator român de telecomunicații, într-o serie de litigii complexe împotriva Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, în legătură cu aplicarea amenzilor și a măsurilor auxiliare, cum ar fi oprirea majorării pretins ilegale a taxelor aplicabile abonamentelor de telecomunicații
  • Asistență juridică și reprezentare a unei mari bănci românești, în legătură cu întregul său portofoliu de litigii civile și comerciale repartizate pe jumătate din teritoriul țării, inclusiv litigiile privind executarea, insolvența și protecția consumatorilor
Legal 500, ediția 2021

STOICA & Asociații are o înaltă reputație în domeniul litigiilor civile și administrative, precum și în cel al arbitrajului internațional. Baza variată de clienți a firmei, incluzând clienți din sectorul public și privat, se traduce în faptul că avocații săi au o expertiză bogată într-o tipologie largă de litigii, din cele mai importante sectoare economice.

Chambers Europe, ediția 2021

Societatea de avocați excelează în domeniul soluționării litigiilor, reprezentând atât clienți interni, cât și internaționali, în litigii penale și civile, precum și în dosare arbitrale. Este experimentată în gestionarea cazurilor contencioase într-o varietate de sectoare, inclusiv în cel al construcțiilor, telecomunicațiilor, industriei farmaceutice și al serviciilor financiare.