STOICA & Asociații se bucură de o experiență semnificativă în dreptul muncii, câştigată prin acordarea de asistență juridică şi reprezentarea companiilor locale şi internaționale, a reprezentanțelor diplomatice din România şi a persoanelor fizice, în legătură cu raporturile de muncă:

• elaborarea unor analize de tip due-diligence cu privire la aspecte de dreptul muncii, în proiectele de fuziuni şi achiziții;
  • negocierea, redactarea şi înregistrarea contractelor de muncă la autoritățile competente;
  • asistență juridică acordată unor importante companii multinaționale şi a unor ambasade pentru adaptarea contractelor de muncă, potrivit legislației din România;
  • redactarea de opinii juridice privind restructurarea societăților şi privind procedurile de concediere colectivă;
  • asistarea societăților la negocierea contractelor colective de muncă;
  • reprezentarea companiilor în conflicte referitoare la fapte de discriminare şi de hărțuire, în fața instanțelor de dreptul muncii și a autorităților administrativ-jurisdicționale, precum şi în litigii de dreptul muncii legate de executarea, modificarea şi încetarea contractelor de muncă, răspunderea contractuală şi/sau contravențională de dreptul muncii;
  • reprezentarea companiilor în litigii referitoare la discriminare în fața Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, precum şi în litigii privind încetarea contractelor de muncă.

Experiență relevantă

• Asistență juridică și reprezentare a unei companii majore de telecomunicații, în conflictele colective privind creșteri salariale
  • Asistență juridică și reprezentare a unui jucător important de pe piața telecomunicațiilor și a unei companii multinaționale farmaceutice, în stabilirea strategiei privind procedurile de negociere colectivă
  • Asistență juridică și reprezentare în cazuri de discriminare a unei mari companii de telecomunicații și a mai multor companii multinaționale din diverse domenii economice
  • Asistență juridică și reprezentare a unei instituții financiare importante, în probleme sensibile legate de litigiile de conducere de vârf, privind performanța și încetarea contractelor de muncă
  • Asistență juridică și reprezentare a unei companii importante de vânzări electronice atât într-o procedură de restructurare, cât și în legătură cu problemele curente de muncă
  • Asistență juridică și reprezentare a unei companii majore de telecomunicații, în legătură cu un conflict de securitate și de sănătate în muncă
  • Asistență juridică și reprezentare a unei mari companii de vânzare cu amănuntul, în problemele curente de muncă
  • Asistență juridică și reprezentarea mai multor misiuni diplomatice în România, în problemele curente de muncă
  • Asistență juridică și reprezentare a unor companii locale și străine, în conflictele de muncă legate de toate tipurile de proceduri de concediere, inclusiv cu privire la concedieri colective
  • Asistență juridică și reprezentare a unor companii multinaționale și misiuni diplomatice cu privire la redactarea documentelor specifice muncii, cum ar fi: reguli și reglementări interne, contracte colective, contracte de muncă, documente de restructurare
Legal 500, ediția 2021

STOICA & Asociații are o înaltă reputație în domeniul litigiilor civile și administrative, precum și în cel al arbitrajului internațional. Baza variată de clienți a firmei, incluzând clienți din sectorul public și privat, se traduce în faptul că avocații săi au o expertiză bogată într-o tipologie largă de litigii, din cele mai importante sectoare economice.

Chambers Europe, ediția 2021

Societatea de avocați excelează în domeniul soluționării litigiilor, reprezentând atât clienți interni, cât și internaționali, în litigii penale și civile, precum și în dosare arbitrale. Este experimentată în gestionarea cazurilor contencioase într-o varietate de sectoare, inclusiv în cel al construcțiilor, telecomunicațiilor, industriei farmaceutice și al serviciilor financiare.