Dragoş BOGDAN

Download v-card

• Experiență profesională şi didactică
    • 2012 – prezent: Avocat, STOICA & Asociații;
    • 2004 – prezent: Profesor, formator jurisprudența CEDO la Institutul Național al Magistraturii (INM), București, România;
    • 2008 – prezent: Coordonator legal, rubrica de litigii CEDO, www.juridice.ro;
    • 2008-2010: Fondator şi membru în Consiliul ştiințific al publicațiilor „Revista Română de Proprietate Intelectuală”, “Buletinul CEDO”;
    • 2007 – 2009: Consultant în drepturile omului, JURISTRAS Proiect, Uniunea Europeană;
    • 2005 – 2006: Consilier juridic, Registratura Curții Europene a Drepturilor Omului, Strasbourg, Franța;
    • 2003 – 2004: Consilier senior, Agentul guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Ministerul Afacerilor Externe, București, România;
    • 2007 – 2012: Avocat;
    • 1999 – 2005: Judecător;
    • 1999 – 2005: Asistent universitar, Facultatea de Drept Nicolae Titulescu, București, România.
  • Publicații
    • „Dreptul proprietății intelectuale. Dreptul proprietății industriale. Mărcile şi indicațiile geografice”, în colaborare cu Viorel Roş, Octavia Spineanu-Matei (Editura All Beck, 2003);
    • „Dreptul de autor şi drepturile conexe”, în colaborare cu Viorel Ros, Octavia Spineanu-Matei (Editura C.H.Beck, 2005), care a primit premiul „Yolanda Eminescu” oferit de Uniunea Juriştilor din România şi Societatea „Titu Maiorescu”;
    • “Arestarea preventivă şi detenția în jurisprudența CEDO” (ediția 1, Editura Hamangiu, 2008 , ediția a 2-a, Editura Rosetti Educational, 2011);
    • “Drepturi si libertăți fundamentale în jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului”, în colaborare cu Mihai Selegean (Editura All Beck, 2005);
    • “Procesul civil echitabil în jurisprudența CEDO”, volumul I, “Accesul la justiție” (Editura Hamangiu, 2009);
    • “Procesul civil echitabil în jurisprudența CEDO”, volumul II, “Echitatea stricto-sensu” (Editura Rosetti Educational, 2011);
    • “The European Court of Human Rights Implementing Strasbourg’s Judgments on Domestic Policy, (capitolul IV, “Embracing and contesting the Court in the post-communist context: government responses and policy change in Romania”), în colaborare cu Alina-Mungiu Pippidi (Edinburgh University Press, 2013).
  • Educație
    • Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova, promoția 1998;
    • Institutul Național al Magistraturii, promoția 1999;
    • Stagiu la Şcoala Națională de Magistratură, Bordeaux, Franța;
    • Institutul Național de Magistratură, Ottawa, Canada;
    • Stagiu de pregătire la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO), Geneva, Elveția;
    • Cursuri practice la instanțe din Germania.
  • Limbi străine
    • Engleză, franceză și germană.
  • Afilieri şi recomandări
    • Membru al Baroului Bucureşti din 2007;
    • Avocat recomandat: WTR 1000 (ediția 2020) și IAM Patent 1000 (ediția 2020).

Experiență relevantă

Dragoş Bogdan are o bogată experiență profesională, dobândită în calitate de magistrat ori în activități desfășurate în cadrul administrației de stat precum şi în diverse activități didactice.

Dragoş Bogdan a acordat asistență juridică și a reprezentat clienți români şi străini în numeroase litigii privind proprietatea intelectuală (mărci, brevete de invenție, desene şi modele industriale, concurență neloială sau drepturi de autor), dreptul concurenței, în litigii de drept administrativ, fiscal (în special în industria farmaceutică) şi în procedurile instituite de Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Dragoş Bogdan a participat în numeroase proiecte de consultanță şi în negocierea contractelor civile şi comerciale.

Chambers Europe