• 06/02/2020 STOICA & Asociaţii

Valentina Preda (Partner) analizează consecințele legale ale măririi patrimoniului comun al soților ulterior divorțului, în articolul publicat aici.

• 31/01/2020 STOICA & Asociaţii

În articolul „CJUE confirmă: lipsa intenției reale de a utiliza o marcă națională sau comunitară înregistrată demonstrează reaua-credință a titularului acesteia” publicat pe portalul de știri JURIDICE.ro, Dragoș Bogdan (Senior Partner) și Bianca Iamandi (Junior Lawyer) analizează argumentele juridice pe care Curtea de Justiţie a Uniunii Europene le-a pronunţat în cauza C-371/18, având ca obiect cererea de întrebări preliminare privind interpretarea noțiunii de rea credință, la momentul înregistrării unei mărci.

• 30/01/2020 STOICA & Asociaţii

În articolul „Datele genetice – o provocare pentru cercetători, dar și pentru… juriști”, Alin-Gabriel Oprea (Associate) și Angelica Alecu (Junior Lawyer) analizează consecințele legale ale prelucrării datelor genetice la oameni.

• 18/01/2020 STOICA & Asociaţii

În articolul publicat pe portalul Hotnews.ro, Cătălina Dicu (Senior Partner) analizează dimensiunile îngrijorătoare ale violenței domestice și a instrumentelor juridice care vin în ajutorul victimelor.

• 28/11/2019 STOICA & Asociaţii

Andreea Micu (Partner) și Yolanda Beșleagă (Junior Lawyer) au publicat un nou articol referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către motoarele de căutare. Materialul poate fi citit în integralitate aici.

• 28/11/2019 STOICA & Asociaţii

Cătălina Dicu (Senior Partner) și Geanina Barbu (Associate) analizează în articol capcanele juridice ale proiectului de lege pentru modificarea Legii dării în plată nr. 77/2016. Prin proiect s-a intenționat limitarea dreptului de apreciere a instanței asupra condițiilor de impreviziune, prin instituirea unor prezumții legale de impreviziune.