• 12/03/2020 STOICA & Asociaţii

Despre tema reducerii onorariului de avocat din totalul cheltuielilor de judecată acordate părții care câștigă procesul, în articolul semnat de Angelica Georgiana Alecu și de Andreea Gurică – Junior Lawyer, aici.

• 05/03/2020 STOICA & Asociaţii

Câteva răspunsuri la această întrebare, pregătite de Veronica Dobozi (Partner), aici.

• 05/03/2020 STOICA & Asociaţii

Înalta Curte de Casație și Justiție a suspendat în mod definitiv executarea Deciziei nr. 72/2018, prin care Consiliul Concurenței a constatat o pretinsă încălcare de către Orange a dispozițiilor art. 6 alin. 1 din Legea concurenței și a art. 102 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene. Detalii, aici.

• 27/02/2020 STOICA & Asociaţii

Dan-Rareș Răducanu (Senior Partner) și Irina Titorian (Junior Associate) analizează efectele prevedrilor Ordonanței de urgență a Guvernului (OUG) nr. 23/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative cu impact asupra sistemului achizițiilor publice. Detalii, aici.

• 20/02/2020 STOICA & Asociaţii

Despre cum lupta împotriva insuficienței spațiilor verzi a dat naștere unei alte crize: cea a proprietarilor de terenuri încadrate în zona spațiilor verzi, care se găsesc în imposibilitatea de a-și exercita dreptul de proprietate garantat de Constituție și de CEDO, în articolul semnat de Laura Elena Radu (Senior Partner) și Marius Chelaru (Managing Associate), aici.

• 13/02/2020 STOICA & Asociaţii

Despre cum CJUE a apreciat că în materia cărților furnizate în format electronic, dreptul de autor asupra respectivei cărți electronice nu este epuizat cu ocazia furnizării sale către public, prin descărcare, în materialul semnat de Bogdan Popescu (Partner), aici.