• 29/10/2020 STOICA & Asociaţii

  O firmă candidată ar trebui să calculeze eficient și realist prețul de ofertare, în așa fel încât oferta să fie atât admisă de autoritatea publică, dar să rămână și una competitivă, astfel încât atribuirea contractului să îi confere avantajele dorite.
  Business-urile trebuie să se asigure că există o corelare justificată și realistă între factorul tehnic și factorul financiar care compun ofertele depuse în procedură.
  Detalii, în articolul semnat de Andreea Micu – Partner- Yolanda Beșleagă – Associate – și Alecu Angelica – Junior lawyer.

 • 25/10/2020 STOICA & Asociaţii

  Valeriu Stoica, în dialog cu Mihaela Olaru, despre credințe, viață, vin – ca pasiune – și drept, ca profesie dar și ca pasiune – într-un material de excepție pentru JURIDICE.ro.

 • 22/10/2020 STOICA & Asociaţii

  Despre amendamentele propuse pentru Codul muncii, care prevăd posibilitatea părților de a opta pentru încheierea/modificarea în formă electronică contractului de muncă, dacă este utilizată semnătura electronică calificată, însoțită de marcă temporală, emisă de un prestator de servicii de încredere calificat, potrivit Regulamentului EU nr. 910/2014, în articolul scris de Raducanu Dan-Rares – Senior Partner și Roxana Daskalu – Senior Associate.

 • 15/10/2020 STOICA & Asociaţii

  Legiuitorul român a aprobat o serie de modificări și completări ale legii care reglementează chestiunile discriminării și hărțuirii în raporturile de dreptul muncii – așa cum semnalează în articolul publicat pe Hotnews.ro, Andrei Buga – Partner.
  Aceste noi reglementări în sfera protecției angajaților la locul de muncă sunt necesare în stadiul actual al evoluției raporturilor de muncă însă este necesară o corelare și o sistematizare a diverselor legi aplicabile în domeniu.

 • 08/10/2020 STOICA & Asociaţii

  Despre modificarea Codului muncii în materia conflictelor individuale de muncă – cu ajutorul unui specialist, fără a recurge la concursul instanței de judecată – ca o încercare de aliniere la trendul din celelalte state europene, în care au câștigat teren în ultimii ani modalitățile de soluționare alternativă a disputelor, cât și ca o nouă încercare de a stimula soluționarea rapidă a disputelor și degrevarea instanțelor de judecată, în articolul semnat de Oana Zama – Partner.

 • 17/09/2020 STOICA & Asociaţii

  Despre cum o nouă lege va complica procedura de vânzare a terenurilor agricole situate în extravilan, prin extinderea categoriilor de preemptori și prin majorarea termenelor procedurale, în articolul semnat de Laura Elena Radu – Senior Partner și Chelaru Marius – Managing Associate.