• 20/11/2018 STOICA & Asociaţii

În articolul „Se poate pierde dreptul la concediu de odihnă anual? Noi hotărâri CJUE” publicat pe portalul de ştiri Hotnews.ro, Anca Liana CARAIOLA BUFTEA (Senior Partner) şi Anca MANOLACHE (Senior Associate) analizează problema efectuării concediului de odihnă și posibilitatea compensării acestuia în bani, din perspectiva jurisprudenţei europene.

• 08/11/2018 STOICA & Asociaţii

„Deși legiuitorul pare să fi urmărit protejarea minorilor de expunerea faţă de neplăcerile executărilor silite obișnuite, în realitate se ajunge mai degrabă la protejarea părintelui debitor al obligației de a permite copilului sa păstreze relația cu părintele alături de care nu (mai) locuiește în mod statornic. Lipsa mijloacelor de constrângere proprii executărilor silite obișnuite aproape că încurajează părintele debitor să nu respecte hotărârile judecătorești, speculând-și propriul copil ca perfect pretext legal pentru a refuza sau chiar sfida deciziile unor magistrați.” a scris Valentina Preda (Partner) în articolul care poate fi citit în integralitate, aici.

• 30/10/2018 STOICA & Asociaţii

În materialul publicat, autorii, Anca Liana Caraiola Buftea (Senior Partner) şi Andrei Buga (Managing Associate), au făcut o scurtă prezentare a elementelor de noutate ale reglementării intership-ului în dreptul muncii.

• 17/10/2018 STOICA & Asociaţii

Seria de articole publicate pe portalul de ştiri Hotnews.ro continuă prin publicarea opiniei Ramonei Bădescu (Associate): „Notarea posesiei în cartea funciară: o cale mai rapidă de dobândire a dreptului de proprietate?”.

• 12/10/2018 STOICA & Asociaţii

Veronica Dobozi (Partner) şi Tudor Colţan (Associate) au publicat un nou articol despre inteligenţa artificială. Materialul poate fi citit în integralitate, aici.

• 10/10/2018 STOICA & Asociaţii

„Dacă pe marginea Vechiului Cod civil, adoptat de Cuza, s-a discutat peste 100 de ani, este, cred, naiv din partea noastră să credem că după șapte ani de la adoptarea Noului Cod civil am epuizat toate dezbaterile posibile” a declarat Valeriu Stoica (Founding Partner), în interviul [+]