• 14/02/2019 STOICA & Asociaţii

În articolul „Noi reglementări ale Curții Internaționale de Arbitraj de la Paris” publicat pe portalul de știri Hotnews.ro, Cristiana I. Stoica (Founding Partner) a prezentat recente modificări privind reglementările Curții ICC cu privire la administrarea procedurii arbitrale.
    Cristiana I. Stoica a apreciat că aceste modificări “reflectă preocuparea constantă a acestei instituții arbitrale internaționale de a implementa principii şi mecanisme de lucru care să asigure administrarea unui arbitraj eficient.”
    Materialul poate fi citit în integralitate aici.

• 06/02/2019 STOICA & Asociaţii

Pe portalul de știri Hotnews.ro, Cristiana Ioana Frîncu (Partner) a publicat articolul „Saga înstrăinării terenurilor pe baza actelor premergătoare emiterii titlului de proprietate”, în care a analizat situațiile în care s-au vândut terenuri ce au făcut obiectul legilor de restituire, exclusiv pe baza actelor premergătoare emiterii titlului de proprietate, adică în baza adeverințelor de proprietate şi a proceselor verbale de punere în posesie.
    Mai multe detalii, aici.

• 31/01/2019 STOICA & Asociaţii

În articolul „Noi reglementări privind vânzarea medicamentelor pe internet” publicat pe portalul de ştiri Hotnews.ro, Ana-Maria-Mihaela Teodorescu (Junior Lawyer) a prezentat beneficiile practice ale conceptului de „farmacie on-line”.
    Materialul poate fi citit în integralitate aici.

• 24/01/2019 STOICA & Asociaţii

Pe portalul de ştiri Hotnews.ro, Andreea Micu (Partner) şi de Ramona Bădescu (Associate) au publicat articolul „Efectele juridice ale clauzei de rezervă a proprietăţii în procedura insolvenţei”,
    Mai multe detalii, aici.

• 18/01/2019 STOICA & Asociaţii

În ședința Senatului României, din data de 19 decembrie 2018, a fost adoptat un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. În articol, autorul trage un semnal de alarmă cu privire la potențialele efecte juridice ale unui legi în forma actuală.
    Continuarea materialului, aici.

• 29/11/2018 STOICA & Asociaţii

În articolul „Suntem pregătiți pentru aprobarea tacită a cererilor pentru emiterea autorizațiilor de construire?” semnat de Laura Elena RADU (Senior Partner), şi de Marius CHELARU (Managing Associate) se analizează propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care a primit avizul favorabil al Consiliului Legislativ.
    [+]