• 13/09/2019 STOICA & Asociaţii

În articolul publicat pe portalul Hotnews.ro, Mihai Stănescu (Managing Associate) analizează critic prevederile unui proiect de lege adoptat la sfârșitul lunii iunie de Camera Deputaților, prin care se urmărește reconfigurarea fundamentală a mecanismului dării în plată, prin excluderea autorității judecătorești din procesul de stabilire a existenței unei stări de impreviziune.

• 06/09/2019 STOICA & Asociaţii

Veronica Dobozi (Partner) încearcă să răspundă la întrebarea dacă înregistrările la Oficiul Național al Registrului Comerțului sunt o simplă formalitate procedurală sau o modalitate de hărțuire a agenților economici.

• 05/07/2019 STOICA & Asociaţii

În articolul publicat pe portalul Hotnews.ro, Veronica Dobozi (Partner) demonstrează limitele instituției schimbării încadrării juridice a faptei penale.

• 09/05/2019 STOICA & Asociaţii

Valeriu STOICA, doctor în drept, Profesor universitar la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi Founding Partner al Societăţii de Avocaţi STOICA & Asociaţii, a primit titlul de Doctor Honoris Causa acordat de Universitatea„Ovidius” Constanța – Facultatea de Drept și Științe Administrative.

Ceremonia decernării acestui titlu a avut loc la data de 9 mai 2019, în Aula Bibliotecii universitare „Ioan Popișteanu”, la finalul conferinței „Starea justiției în România după aderarea la Uniunea Europeană”, conferință organizată de Grupul Editorial „Universul Juridic”, Uniunea Națională a Barourilor din România – UNBR și Baroul Constanța, Universitatea „Ovidius” Constanta – Facultatea de Drept și Stiinte Administrative, Asociația „Themis-Casatia” a foștilor judecători ai ÎCCJ, Academia de Stiințe Juridice – Secția de drept international, Curtea de Apel Constanța și Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române.

Discursul rostit de Prof. univ. dr. Valeriu Stoica poate fi citit aici.

LAUDATIO Prof. Univ. Dr. Valeriu STOICA pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii „OVIDIUS” din Constanța poate fi citit aici.

• 05/05/2019 STOICA & Asociaţii

În articolul „Don Quijote de la Mancha în jurisprudenţa CJUE: noţiunea de „evocare” a denumirii de origine protejate pentru brânzeturi şi alte produse” publicat pe portalul de știri Hotnews.ro, Andreea Micu (Partner) și Ramona Bădescu (Associate) analizează argumentele juridice pe care Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (“CJUE”) le-a pronunţat în cauza C-614/17, care ar putea afecta etichetele produselor alimentare şi băuturilor care conţin reprezentări grafice ale unor regiuni geografice protejate ca denumiri de origine (DOP).
    [+]

• 18/04/2019 STOICA & Asociaţii

În articolul „Anularea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziții publice organizate pe loturi – măsură de remediere de ultim resort” publicat pe portalul de știri Hotnews.ro, Andreea Micu (Partner) și Yolanda Beșleagă (Junior Lawyer) analizează interpretarea legilor în vigoare în materia achizițiilor publice, așa cum rezultă dintr-o hotărâre recentă a Curții de Apel București.