• 16/10/2019 STOICA & Asociaţii

Laura Elena Radu (Senior Partner) și Marius Chelaru (Managing Associate) analizează în articolul “Capcanele egalității sau SRL cu asociați 50%-50%” blocajele severe care pot apărea în funcționarea societății pe răspundere limită, atunci când asociații contribuie la beneficii și la pierderi în mod egal.

• 15/10/2019 STOICA & Asociaţii

Rareș Răducanu (Senior Partner) a acordat un interviu portalului Juridice.ro, care poate fi citit în integralitate aici.

• 11/10/2019 STOICA & Asociaţii

În articolul publicat pe portalul Hotnews.ro, Cătălina Dicu (Senior Partner) și Valentina Preda (Partner) analizează prevederile deciziei recente a Curții Constituționale – Decizia nr. 18/2019, publicată în Monitorul Oficial din 20 august 2019 – care readuce în prim plan un subiect extrem de controversat: modalitatea de executare a hotărârilor judecătorești referitoare la minori.

• 04/10/2019 STOICA & Asociaţii

În articolul „Cauzele conexate nr. C-698/18 și C-699/18 aflate pe rolul CJUE și posibilul impact al acestora asupra dreptului național” publicat pe portalul de știri Hotnews.ro, Bogdan Mircea Popescu (Partner) analizează contextul în care o instanță națională a solicitat CJUE să pronunțe o hotărâre preliminară prin care să răspundă la două întrebări privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesioniști şi consumatori.

• 27/09/2019 STOICA & Asociaţii

Despre soarta arbitrajului investițiilor născut din tratatele bilaterale de protejare a investițiilor („BIT-uri”) intra-UE, în articolul semnat de Andreea Micu (Partner) și Alin-Gabriel Oprea (Junior Lawyer).

Mai multe detalii, aici.

• 20/09/2019 STOICA & Asociaţii

Pe portalul de știri Hotnews.ro, Cristiana Ioana Frîncu (Partner) și Yolanda Beșleagă (Junior Lawyer) au analizat situațiile conflictuale iscate între asociați și societate, atunci când primii se răzgândesc cu privire la aportul de bunuri făcut la capitalul social.

Mai multe detalii, aici.