• 21/11/2019 STOICA & Asociaţii

  Rareș Răducanu (Senior Partner) și Irina Titorian (Junior Lawyer) analizează consecințele practicii instanțelor naționale în materia cererilor de suspendare a executării actelor administrative, care tinde spre absolutizarea prezumției de legalitate a actului administrativ, în defavoarea interesului particular.
  Materialul poate fi citit în integralitate aici.

 • 14/11/2019 STOICA & Asociaţii

  În articolul publicat pe portalul Hotnews.ro, Laura Elena Radu (Senior Partner) și Marius Chelaru (Managing Associate) analizează consecințele juridice ale Deciziei nr. 45/2019 pronunțată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.
  Materialul poate fi citit în integralitate aici.

 • 06/11/2019 STOICA & Asociaţii

  Dragoș Bogdan (Senior Partner) și Mihai Stănescu (Managing Associate) analizează contextul în care Curtea Constituțională Curtea Constituțională s-a opus asaltului asupra legii dării în plată declarând neconstituționale modificările și clarificând procedura de notificare. Materialul poate fi citit în integralitate aici.

 • 01/11/2019 STOICA & Asociaţii

  Pe data de 1 noiembrie, în cadrul Conferinței internaționale bienale, Valeriu STOICA, Profesor universitar la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi Founding Partner al Societăţii de Avocaţi STOICA & Asociaţii, a primit titlul de Doctor Honoris Causa acordat de Facultatea de Drept a Universității din Craiova.

 • 31/10/2019 STOICA & Asociaţii

  În articolul publicat pe portalul Hotnews.ro, Anca Liana Caraiola-Buftea (Senior Partner) și Anca Ștefania Manolache (Senior Associate) analizează soluțiile pe care le pot avea angajatorii în fașa deficitului de angajați care crește de la un an la altul.

  Materialul poate fi citit în integralitate aici.

 • 25/10/2019 STOICA & Asociaţii

  Veronica Dobozi (Partner) analizează în articolul publicat pe portalul Hotnews.ro dacă vom vedea în viitor săli de judecată SF, cu roboți umanoizi, pe post de judecători.

  Materialul poate fi citit în integralitate aici.