• 24/09/2020 STOICA & Asociaţii

  În perioada pandemiei de Covid-19, fenomenul violenței domestice a crescut întrucât victimele au fost blocate în casă cu agresorul și nu au mai putut apela cu ușurință la autorități, nu au mai putut cere ajutor. Catalina Dicu – Senior Partner – împreună cu invitații săi – av. mediator Dorin Ilie, expert psiholog Ana Predescu, Camelia Proca, Director al Asociației A.L.E.G. și Jud. drd. Cristian Bălan, Judecătoria sectorului 4 – au discutat despre acest fenomen social și despre instrumentele juridice de care dispun victimele în dezbaterea găzduită de Juridice.ro.

 • 26/05/2020 STOICA & Asociaţii

  Speakeri: Catalina Dicu – Senior Partner
  Ofelia Dobra – Executor judecătoresc, DOBRA & CĂLIMAN
  Mirela Dragu – Mediator
  Moderator: Valeriu Stoica – Founding Partner

  Pe parcursul celor 90 de minute de discuții, au existat numeroase puncte de vedere pertinente. Prof. univ. dr. Valeriu Stoica, Founding Partner STOICA & Asociații a declarat: „Perioadele stării de urgență (și acum de alertă) au reprezentat și reprezintă o mare dificultate pentru legăturile dintre părinți și copii atunci când părinții sunt despărțiți și când copiii nu pot sta mereu cu ambii părinți. Această chestiune a fost extrem de delicată pentru aceste persoane aflate într-o astfel de situație. S-a pus, pe bună dreptate, problema păstrării legăturii dintre părintele care nu stă în mod constant cu copilul și minorul față de care are responsabilități și drepturi acesta. Evident, simpla comunicare prin telefon sau online este, desigur, insuficientă pentru dezvoltarea unor relații normale părinte-copil.”

 • 08/05/2020 STOICA & Asociaţii

  Speakeri: Dragoș Bogdan -Senior Partner, Cosmin Pintilie – Senior Associate, Mihai Stănescu- Managing Associate, Ana Maria Teodorescu – Junior Lawyer
  Moderator: Valeriu Stoica – Founding Partner
  Subteme:
  1. Limitări aduse drepturilor fundamentale în contextul pandemiei; scurtă introducere (Dragoș Bogdan)
  2. Protecția vieții private și relațiile de muncă după încetarea stării de urgență (Cosmin Pintilie)
  3. Limitări aduse dreptului de proprietate al actorilor din domeniul farma cu ocazia stării de urgență (Mihai Stănescu)
  4. Băncile – cureaua de transmisie a măsurilor economice luate de stat (Ana Maria Teodorescu)

  Speakerii au discutat în acest workshop online despre limitarea drepturilor bazată pe jurisprudența CEDO (inclusiv din perspectiva art. 1), despre mixul date personale/viață privată/libertate de exprimare din perspectiva de business, despre limitările intervenite în domeniul pharma și instrumentele juridice de protecție a acestor firme, despre limitările intervenite în domeniul de energie/utilități, dar și despre modificările recente legate de amânarea plații ratelor bancare etc.

 • 05/11/2019 STOICA & Asociaţii

  Societatea Civilă de Avocați STOICA & Asociaţii a sărbătorit 24 ani de la înfiinţare printr-o recepţie la care, în salonul „Le Diplomate” al Hotelului Athénée Palace Hilton, au fost prezenți peste 150 de invitaţi, alături de toţi membrii echipei societății de avocați.

  „Premiul de excelenţă pentru întreaga carieră juridică” a fost acordat Prof. Univ. Dr. Raluca Miga-Beșteliu, personalitate marcantă din domeniul dreptului internațional public, care “a împărtășit arta și tainele diplomației multor generații de studenți, le-a transmis pasiunea pentru această ramură a dreptului public, având un rol extrem de important în formarea multor diplomați români de marcă ai zilelor noastre”, a spus în motivarea acordării premiului Valeriu Stoica, Founding Partner, STOICA & Asociaţii.
  [+]

 • 01/11/2019 STOICA & Asociaţii

  Joi, 24 octombrie 2019, în Amfiteatrul Albastru, CCIR Business Center, s-au desfășurat lucrările conferinței “Probleme dificile de drept civil (ediția a 8-a). Codul civil. În căutarea terților. CONFERINȚA VALERIU STOICA, organizată de Societatea de Științe Juridice și Baroul București.

  Detalii despre invitați și tematici, aici.
  Fotografii: aici.

  Înregistrarea video integrală, disponibilă pentru membrii GOLD și PLATINUM ai Juridice.ro, după logare aici.

 • 16/10/2019 STOICA & Asociaţii

  Cristiana I. Stoica (Founding Partner), Anca Liana C. Buftea (Senior Partner) și Andreea Micu (Partner) au participat ca vorbitori în panelurile celei de a 3-a ediții a Conferinței anuale a Curții Internaționale de Arbitraj organizată pe 15 octombrie, de AHK România.
  [+]