• „STOICA & Asociaţii este implicată în litigii de calibru în domeniul dreptului bancar, mediului înconjurator, fiscal, asigurări şi arbitraj internaţional. ”

Legal 500, ediţia 2017

• “În general, una din cele mai bune societăţi de avocaţi din România, STOICA & Asociaţii are o echipă puternică în domeniul brevetelor. Fiind versatilă, aceasta poate rezolva toate tipurile de situaţii juridice, de la înregistrarea brevetelor până la negocierea de tranzacţii în materie de proprietate intelectuală. Dragoş Bogdan este familiar atât cu procedurile interne, cât şi cu cele externe. Ca fost judecător, are o mare experienţă profesională, mai ales în cazul litigiilor. Partenerul manager, Valeriu Stoica, are “un palmares fantastic în litigiile legate de brevete.”

IAM Patent 1000, ediţia 2017

• „Este o echipă experimentată şi respectată care acordă asistenţă clienţilor din sectorul public şi privat în litigii din domeniul construcţiilor, mediului înconjurător şi al serviciilor financiare. Are o experienţă considerabilă în dosare de restructurare şi de insolvenţă, de proprietate intelectuală şi de dreptul concurenţei. Clienţii, companii interne şi internaţionale, provin din sectoare economice diverse, din domeniul ştiinţelor vieţii, telecom şi din sectorul de prelucrare. De asemenea, este o firmă activă în domeniul arbitrajului internaţional.”

Media și telecomunicaţii

Echipa de avocaţi STOICA & Asociații a dobândit o expertiză foarte bogată prin acordarea de consultanţă şi de reprezentare pentru companii locale şi multinaţionale din industria media şi telecomunicaţii, cu privire la:

• negocierea, redactarea şi revizuirea diferitelor tipuri de contracte;
  • realizarea de proiecte investiţionale prin analize de tip due-dilligence, care acoperă toate aspectele juridice relevante, structurarea posibilităţilor de finanţare, realizarea de strategii operaţionale, obţinerea de autorizaţii şi de licenţe;
  • activitatea operaţională curentă, pentru a asigura respectarea normelor legale interne şi europene din domeniu, dar şi a prevederilor care reglementează protecția consumatorilor: organizarea de promoţii de produse sau de servicii, etichetarea şi împachetarea produselor;
  • contestarea unor decizii ale autorităţilor competente din sectorul media şi telecomunicaţii: Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, Consiliul Național al Audiovizualului.

Experiență relevantă [+]

• Asistarea şi reprezentarea unei importante companii de telecomunicaţii în contestarea procedurii de achiziţie publică organizate de cea mai mare companie de distribuţie a energiei electrice din România, în legătură cu închirierea canalelor de comunicaţie pe fibră optică;
  • Asistență și reprezentare a autorităților române de reglementare în piaţa comunicațiilor în litigii privind legalitatea unor licitaţii pentru acordarea a două licenţe de utilizare a frecvenţelor radio și în litigii privind legalitatea unor decizii de sancționare;
  • Asistarea unui investitor de pe piaţa de telecomunicaţii în vederea achiziţionării unei societăţi;
  • Reprezentarea unei importante companii de telecomunicaţii în legătură cu încetarea contractelor de muncă, cazuri de discriminare şi alte probleme litigioase de dreptul muncii;
  • Asistarea unei importante societăţi de telefonie mobilă în legătură cu investigaţia efectuată de către Consiliul Concurenţei privind un pretins abuz de poziţie dominantă;
  • Reprezentarea mai multor societăţi de telecomunicaţii în contestarea actelor administrative dispuse de autoritatea de reglementare în ceea ce priveşte procesul de liberalizare al pieţei de telecomunicaţii din România şi în procedurile de emitere a licenţelor de difuzare;
  • Consilierea acordată unei firme internaţionale de avocatură în vederea emiterii de obligaţiuni de către o mare societate românească de pe piaţa de telecomunicaţii pentru obţinerea de finanţare pe Bursa de la Londra;
  • Asistarea unei importante reţele GSM privind un potenţial comportament monopolist al celor mai importanţi actori din sectorul telecomunicaţiilor;
  • Asistarea unei societăţi multinaţionale de telecomunicaţii în ceea ce priveşte necesitatea unei notificări către Consiliul Concurenţei privind o concentrare economică constând în achiziţia unei companii de telefonie mobilă;
  • Asistarea şi reprezentarea unei importante societăţi de cablu privind contestarea unei sancţiuni primite din partea Consiliului Concurenţei;
  • Asistarea şi reprezentarea unor vânzători şi distribuitori locali de produse IT, electrocasnice şi electrice în investigaţia desfăşurată de Consiliul Concurenţei privind un potenţial aranjament anti-concurenţial încheiat de entităţile implicate în gestionarea deşeurilor provenite din echipamentele electronice;
  • Asistarea şi reprezentarea asociaţilor români ai unei importante societăți de cablu în investigația şi cererile de anulare a deciziei Consiliului Concurenţei privind un abuz de poziţie dominantă de pe piaţa operatorilor de cablu;
  • Asistarea şi reprezentarea unui important operator de telefonie mobilă în litigiul şi soluţionarea amiabilă în legătură cu o plângere privind concurenţa neloială constând în folosirea distinctivă a culorilor în piaţa serviciilor de telecomunicaţii;
  • Asistarea şi reprezentarea unei importante societăţi de telecomunicaţii în cadrul primei cereri soluţionate cu succes din România pentru anularea unei decizii a Consiliului Concurenţei prin care se sancţiona o înţelegere verticală pe piaţa telecomunicaţiilor.