• „STOICA & Asociaţii este implicată în litigii de calibru în domeniul dreptului bancar, mediului înconjurator, fiscal, asigurări şi arbitraj internaţional. ”

Legal 500, ediţia 2017

• “În general, una din cele mai bune societăţi de avocaţi din România, STOICA & Asociaţii are o echipă puternică în domeniul brevetelor. Fiind versatilă, aceasta poate rezolva toate tipurile de situaţii juridice, de la înregistrarea brevetelor până la negocierea de tranzacţii în materie de proprietate intelectuală. Dragoş Bogdan este familiar atât cu procedurile interne, cât şi cu cele externe. Ca fost judecător, are o mare experienţă profesională, mai ales în cazul litigiilor. Partenerul manager, Valeriu Stoica, are “un palmares fantastic în litigiile legate de brevete.”

IAM Patent 1000, ediţia 2017

• „Este o echipă experimentată şi respectată care acordă asistenţă clienţilor din sectorul public şi privat în litigii din domeniul construcţiilor, mediului înconjurător şi al serviciilor financiare. Are o experienţă considerabilă în dosare de restructurare şi de insolvenţă, de proprietate intelectuală şi de dreptul concurenţei. Clienţii, companii interne şi internaţionale, provin din sectoare economice diverse, din domeniul ştiinţelor vieţii, telecom şi din sectorul de prelucrare. De asemenea, este o firmă activă în domeniul arbitrajului internaţional.”

Energie și resurse naturale

În industria energetică, extractivă şi metalurgică, STOICA & Asociații a acumulat o experienţă foarte bogată prin finalizarea unor proiecte investiţionale majore pentru clienţi – companii locale şi multinaţionale:

• acordarea de consultanţă juridică cu privire la negocierea, redactarea şi executarea diferitelor tipuri de contracte: concesiune, distribuţie, transport, licenţiere, joint-ventures etc.;
  • asistenţă juridică acordată în procesul de privatizare a societăţilor şi în proiecte investiţionale de tip green-field, prin realizarea de analize de tip due-dilligence, structurarea posibilităţilor de finanţare, realizarea de strategii operaţionale;
  • asistenţă juridică acordată companiilor din sectorul energetic în activitatea lor operaţională curentă, pentru a asigura respectarea normelor legale interne şi europene;
  • asistenţă juridică în proiecte de investiţii în energia regenerabilă, care implică o abordare multidisciplinară, în special de drept imobiliar şi financiar-bancar;
  • asistenţă şi reprezentare în faţa autorităților şi a instanţelor în cazul contestării unor decizii ale autorităţilor competente.

Experiență relevantă [+]

• Asistenţă şi reprezentare acordată unui important producător român de oţel în litigiul iniţiat de o societate de distribuţie a energiei electrice în legătură cu daunele interese provenind dintr-un contract de furnizare de energie şi contestarea licenţei pentru furnizarea energiei;
  • Asistarea şi reprezentarea unui important producător de aluminiu într-un litigiu în legătură cu cererile de despăgubire aferente unui contract de furnizare de energie;
  • Asistarea unor importanţi producători de electrozi/aluminiu/oţel în renegocierea contractelor de furnizare de energie cu o societate publică de energie;
  • Asistarea unor producători de electrozi în dezvoltarea mai multor micro-hidrocentrale;
  • Asistenţă juridică acordată dezvoltatorului unei ferme eoliene pentru obţinerea locaţiei, inclusiv finanţarea aferentă;
  • Asistenţă juridică acordată unei companii energetice în implementarea unei asocieri în vederea explorării printr-un joint venture a unor resurse petroliere în Romania;
  • Asistenţă juridică acordată societăţi publice de energie în listarea unor obligaţiuni pe piaţa internaţională;
  • Asistenţă acordată unei companii energetice în legătură cu diferite contracte privind executarea unei reţele de fibră optică pe stâlpii de electricitate ai unei societăţi publice de energie.