Cristiana I Stoica

prt(+4021 402.09.31)

cntDownload v-card
Experiență relevantă

Cristiana I. Stoica coordonează activitatea de consultanţă a societăţii de avocaţi STOICA & Asociaţii.

Cristiana I. Stoica este membru deplin al Curții Internaționale de Arbitraj a ICC Paris, din iulie 2018 până în iulie 2021. Este profesor asociat la Facultatea de Drept a Universității București, programul de masterat „Arbitraj Internațional” (din 2013), participând la conferințe pe tema arbitrajului internațional comparativ și a arbitrajului instituțional. De asemenea, este arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional atașată Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) și la Curtea Permanentă de Arbitraj a Camerei de Comerț Româno – Germane (AHK România). Din 2013, este coordonatoarea grupului de arbitraj internațional al World Link for Law. Ea contribuie la publicația „Arbitrajul în România” publicată de Kluwer International în 2015 (secțiunea „Arbitrajul instituțional în România”). Participă în mod regulat ca vorbitor la conferințe privind arbitrajul internațional în România sau în străinătate. Experiența sa din trecut include mai mult de 20 de ani dedicaţi arbitrajului, în calitate de avocat, reprezentând clienți internaționali sau interni în fața instituțiilor arbitrale sau contribuind la emiterea de opinii de expert.

Cristiana I. Stoica a acordat asistenţă băncilor internaţionale, companiilor multinaţionale sau misiunilor diplomatice din România, clienţilor privaţi sau instituţiilor din administraţia centrală sau locală în numeroase proiecte de afaceri. A reprezentat clienţi ca avocat pledant, în cauze civile şi comerciale.

Experienţa sa include şi asistenţă acordată în proiecte de finanţare corporatistă, în iniţierea primei emisiuni de obligaţiuni de stat pe pieţele internaţionale, în proiecte de privatizare din sectoarele bancar, alimentar sau materiale de construcţii, în fuziuni şi achiziţii, ori în operaţiuni corporatiste curente, în negocierea contractelor comerciale internaţionale, precum şi în litigii imobiliare, comerciale, fiscale şi de muncă.

„ Cristiana Stoica are experienţă în dreptul imobiliar, comercial şi în litigiile de muncă. De asemenea, asigură asistenţă clienţilor în litigii arbitrale. Clienţii o apreciază pentru „cunoştinţele tehnice, comerciale şi pentru permanenta disponibilitate.”

Știri şi publicații