Cătălina Dicu este un foarte experimentat avocat pledant, acordând asistență juridică și reprezentând clienţi români şi străini în litigii civile complexe, la instanţele de drept comun sau la cele de arbitraj intern și internațional.
Experienţa sa include asistența și reprezentarea în justiție a instituţiilor bancare în litigii imobiliare şi litigii privind executarea silită a titlurilor de credit, folosirea instrumentelor de plată, respectiv a societăţilor în litigii privind constituirea, funcţionarea şi încetarea acestora (înregistrare, fuziune, reorganizare, lichidare, dizolvare, excludere asociaţi etc.), în litigii de muncă, de proprietate industrială (mărci, know-how, drept de autor, realizări tehnice), și în litigii cu privire la informaţii privilegiate cu caracter confidenţial. De asemenea, a asistat și a reprezentat clienți în cauze privind procedurile de privatizare ale societăților, în litigii privind dreptul de proprietate şi alte drepturi reale (în materie mobiliară şi imobiliară), în acţiuni privind dreptul de proprietate, în litigii fiscale sau privind proprietatea publică şi regimul juridic al bunurilor din domeniul public, în cauze de dreptul familiei.
Cătălina Dicu a participat la negocierea și redactarea de contracte bancare, la efectuarea de analize de tip due diligence în procesul de privatizare al societăţilor de stat şi a asistat societăţi financiar-bancare în operaţiuni privind creditul de consum.
- 05/05/2020
Noul context generat de pandemia de Covid 19 a influențat și exercitarea legăturilor personale dintre părinți și copiii lor minori atunci când aceștia nu locuiesc împreună. Detalii, în articolul scris de Catalina Dicu – Senior Partner, aici.
- 29/04/2020
Despre bănuiala legitimă ca motiv de strămutare și obligația de rezervă a judecătorilor în ipoteza situațiilor litigioase complexe, în articolul semnat de Valeriu Stoica – Founding Partner și Cătălina Dicu – Senior Partner. Detalii, aici.
- 08/04/2020
Ce se întâmplă în situația în care, anterior suspendării de drept determinată de starea de urgență Covid-19, a fost aprobat și confirmat un plan de reorganizare judiciară a societății supuse insolvenței? La această întrebare legată de soarta companiei, dar și la altele, au răspuns Cătălina Dicu – Senior Partner și Carmen Mureșan – Senior Associate. Detalii, aici.
- 11/10/2019
În articolul publicat pe portalul Hotnews.ro, Cătălina Dicu (Senior Partner) și Valentina Preda (Partner) analizează prevederile deciziei recente a Curții Constituționale – Decizia nr. 18/2019, publicată în Monitorul Oficial din 20 august 2019 – care readuce în prim plan un subiect extrem de controversat: modalitatea de executare a hotărârilor judecătorești referitoare la minori.
Materialul poate fi citit în integralitate aici.