20.01.2023

Avocații STOICA & Asociații – nou articol în Revista Română de Drept Privat

Justiția este și ar trebui să rămână instrumentul prin care se restabilește cu celeritate ordinea de drept în societate. Tocmai de aceea, pentru cererile ce nu urmăresc realizarea unui folos practic, ci perpetuarea artificială a unei situații litigioase în scopuri ilegitime (spre exemplu, în scop șicanator), poate deveni aplicabilă sancțiunea perimării, cu respectarea condițiilor legale.

Valeriu Stoica– Founding Partner - și Angelica Alecu - Associate, STOICA & Asociații - analizează  într-un recent articol publicat în Revista română de drept privat (RRDP) nr. 3/2022, modalitățile prin care operează perimarea înăuntrul termenului de recurs, împotriva încheierii de respingere a cererii de repunere pe rol a cauzei.

Numărul curent al RRDP este unul tematic, care, alături de câteva articole de doctrină juridică pe model clasic (în secțiunea Varia), conține un „dosar” dedicat educației juridice din România.

Revista română de drept privat (RRDP) nr. 3/2022 este publicată de Editura Universul Juridic și poate fi achiziționată de aici.