STOICA & Asociatii sponsor „Pasarea de Foc”

Pe data de 5 Septembrie la ora 20.00, mai mult de 100 de tineri romani au interpretat baletul „Pasarea de foc” a lui Stravinsky la Teatrul National din Bucuresti in cadrul Festivalului George Enescu.

Aceasta interpretare a fost initiativa Asociatiei „Jungen Rumänen eine Chance!“ o fundatie caritabila infiintata de Monique Gruber, sotia fostului Ambasador al Germaniei in Romania si care a introdus un nou concept artistic si social in taranoastra: dansul comunitar. Sub coordonarea renumitului coregraf englez Royston Maldoom si a lui Joseph Eder din Germania, a fost primul proiect de dans comunitar pus in scena in Romania. Interpretarea de la Bucuresti a baletului Pasarea de Foc a continuat succesul similar avut de alte astfel de interpretari de la Berlin, New York, Londra si Luxembourg.

Tinerii artisti aveau varste cuprinse intre 11 si 22 de ani. Multi dintre ei experimentasera greutatile traiului pe strazi. Altii aveau nevoi speciale. Cu toate acestea s-au reunit cu totii cu deosebit entuziasm pentru lunga pregatire de o luna in vederea punerii in scena a baletului Pasarea de Foc.

Interpretarea unica a baletului Pasarea de Foc la Bucuresti a fost un eveniment memorabil.

www.pasareadefoc.ro